Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Távrepülés Szlovénia legszebb völgyében, Kobaridban

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Min. fő   Siklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - Airborne   Max. fő
BETELT
Túra időpontja: 2019.04.20. - 2018.04.27.
busszal

„A Kétpúpú-hegy elől bemész a Krn elé, és kitekersz a sztratoszférába” - így kezdődik minden repülés utáni sörözéssel egybekötött élménybeszámoló Kobaridban. A sör típusát illetően persze vannak vérre menő viták. Két párt létezik, a zlatorgisták és az unionisták, de ez a lényeg szempontjából mellékes.

Európa egyik legjobb repülőterületéről van szó, a Soca völgyéről, amely gyakran ad otthont olyan versenyeknek, mint a PWC és az Európa Bajnokság. Kobarid 60-70 kilométerre fekszik az Adriától. A tenger kiegyenlítő, jótékony hatása révén itt lényegesen stabilabb az időjárás, mint a többi Alpokhoz tartozó területen, így kevesebb az esős nap, és nagyobb esélye van a repülésnek.

A terület összetettségéből fakadóan többet lehet tanulni a repülésről, mint azokon a repülőterületeken, amelyeket a magyar pilóták gyakran felkeresnek. Igazi alpesi táj: 1000-2500 méter magas keskeny és meredek gerincek, sziklás csúcsok, összetett völgyrendszerek. A völgyek szélesek, ezért nem alakulnak ki olyan erős völgyszelek, mint az osztrák vagy a svájci Alpokban. Soha nem fordul elő olyan, hogy erős szélben tolatva kell leszállni. Az egész igazából arra jó, hogy az ember megtanulja a nagy hegyek logikáját.

Kinek ajánljuk?

Szlovéniai távrepülő túránkat alapvetően haladó pilótáknak szerveztük. A közös repülés elengedhetetlen alapja a tökéletes starttudás, önálló termikelés és landolás erős termikes körülmények között is.

Költségek

A tábor díja: 340 € 
Családtagoknak: 250 €
Az ár tartalmazza a szállást, a napi kétszeri felszállítást, a szervezési díjat valamint az oktatást.

Szállás: Rönkházakban. Minden ház három légterű, hatszemélyes, és teljesen felszerelt konyha található bennük.

Utazás: Busszal: 70 € +- 20 € (üzemanyagár változás esetén)

A kiutazás és a túra kényelme, biztonsága és színvonalának növelése érdekében 2017. január 1-jétől akisbuszberles.hu cég biztosít számunkra 2 db új Ford Transit típusú kisbuszt. Mindkét busz első és hátsó fűtéssel és hűtéssel van ellátva és minden ülés külön dönthető.

A helyi tagsági nincs az árban:
2016-es árak: Stol Kobala Matajur 4 €/nap, Lijak 5 €/nap

 

Airborne

Utazási feltételek

Az útra helyfoglalást 100 € előleg befizetése ellenében fogadunk el, amelyet az út lemondása esetén nem áll módunkban visszafizetni.
A befizetés határideje: két héttel az utazás kezdete előtt.
Az előleg befizetésével történő helyfoglalás hiányában, a létszámkeret telítődése esetén, nem tudjuk garantálni a helyet számodra.

Fontos, hogy részvételi szándékodat időben jelezd (utazás kezdete előtt három-négy héttel), hiszen a tábor szervezésében sok függ a jelentkezők létszámától (utazás, szállás, egyéb). Amennyiben a megadott időpont után jelentkezel, előfordulhat, hogy már nem tudunk helyet biztosítani számodra.

Jelentkezni a következõképpen tudsz:


1. Telefonon Tasi Gábornál: 06 20 9346693
2. Itt online

 

Elõleg befizetési lehetõség:
Személyesen a 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. alatt található klubunkban. A nyitvatartásról érdeklődj telefonon: 06 20 9346693

Az esetleges árváltoztatást legkésőbb indulás előtt egy hónappal közöljük.

Mindenkinek, aki részt vesz az útjainkon kötelező Atlasz Utasbiztosítást kötnie, extrém sport kiegészítéssel.

A külföldi repülőhelyeken kötelező a mentőernyő, így az útjainkon ezt mi is kötelezővé tettük.

 

Utazásainkat a Hungaroraft Utazási Iroda(Reg. száma: U-001016) segítségével szervezzük.

 

Túrán résztvevő pilóták listája

Tasi Gábor ( vezető pilóta ) 

Toth Árpi , Szabó Gábor , Dr Oancea Gyuri,   Sárközi András , Sárközi Szabolcs ,  Csider Peti, Hörcher Peti , Gedő Gabi , Ördög Dani,