Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Kapcsolat

Kezdet

Az Airborne Siklóernyős Iskolát 1998 tavaszán alapította két barát, Rónaszéki László és Tasi Gábor. A céljuk az volt, hogy a repüléshez kedvet érző emberek a legnagyobb biztonság mellett, azaz valóban hozzáértő oktatóktól és megfelelő felszereléssel sajátíthassák el a siklóernyőzés alapjait. Emellett azt is szerették volna, hogy kialakuljon egy jó hangulatú társaság, amelynek tagjai a tanfolyam elvégzése után is összetartanak, és persze együtt repülnek. Az elképzelés bevált, hiszen az évek során az Airborne SE lett Magyarország legmeghatározóbb és legsikeresebb siklóernyős iskolája.

Eredmények

Fennállása óta az iskola folyamatosan maximális létszámmal tudta indítani a tanfolyamokat. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy tapasztalataink alapján új oktatási módszert dolgoztunk ki, és a kezdetek óta mi magunk oktatunk. Emellett a nemzetközi példák nyomán a hazai iskolák közül elsőként vezettük be a növendékek URH-rádiós légi irányítását, támogatását. A pszichés komfortérzet növelése és a képzés finomításának lehetővé tétele mellett ez mára alapvető biztonsági követelménnyé is vált.

Kiemelt figyelmet fordítunk a felszerelések korszerűségére, így például a növendékek beülőhevedereinek kényelmére, és a tanulóernyők állapotára, ezzel a magyar ernyős iskolák között etalonnak számítunk. Legalább ennyire fontos – ami viszont nem technikai, hanem emberi kérdés –, hogy a kurzusaink mindig jó hangulatúak.

Mindennek a híre nemcsak a pilóták között, de szakmai körökben is elterjedt. Sikerünkben fontos szerepe van a rendszeresen szervezett, népszerű, és rendre telített külföldi repülős túráinknak. Az iskola tanulói éppúgy, mint a tapasztaltabb pilóták Európa legjobb repülős terepein próbálhatják ki magukat és fejleszthetik a tudásukat.

Az Airborne Siklóernyős Iskolát a Magyar Repülő Szövetség 2001-ben elsőként akkreditálta.

Team

Rónaszéki László

Foglalkozásomat tekintve mérnök-külkereskedő vagyok. A siklóernyőzés, amelyet szinte megállás nélkül, 25 éve művelek, eleinte hobbinak indult. Aztán az évek során szenvedéllyé, majd életformává vált. Szerencsére sikerült az életemet úgy alakítani, hogy a munkám jól megférjen a repüléssel, így ha jó idő van, szinte biztosan megtaláltok valamelyik hegyen. Mert akármennyi ideje repül az ember, sosem elég: örökké van mit csiszolni a tudásunkon, és mindig találunk benne új örömöt.

Bármennyire fontos része is az ernyőzés az életemnek, akik ismernek, tudják hogy óvatos vagyok, és másokat is mindig erre bíztatok: repülni csak akkor szabad, ha az embernek igazán kedve van hozzá, és bármennyire mámorító a magasság, a levegőben mindig észnél kell lenni. A biztonságnál nincs fontosabb, hiszen elstartolni csak akkor tudunk, ha az előző napi leszállás sikeres volt.

Oktatóként éreztem át ennek igazán a fontosságát. Tizenhat éve látom a tanítványok izgalmát, amint a levegőbe emelkednek, miközben érzem a bizalmuk súlyát is, hiszen ilyenkor teljesen rám, ránk bízzák magukat. Ezért a legfontosabb, hogy a mosoly leszállás után is megmaradjon az arcukon. A siklóernyőzés maga a tömény életöröm, ami az embert egy életen át gazdagíthatja. Épp ezért nem szabad fölösleges kockázatvállalással magunkat és másokat veszélyeztetni.

Mobil: 06209713981
Email: rona@airborneclub.hu

 

 

Iskolánk első tanítványa, Zaránd készített Rónáról egy vicces kisfilmet.

Tasi Gábor

1995-ben emelkedtem el először a talajtól. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez egy nagy szerelem lesz köztem és a siklóernyőzés között. Ekkor még csak 23 éves voltam és szabad. Feltettem mindent egy lapra, és hátat fordítottam az akkori nyakkendős életemnek.

A különleges No Works Team tagjaként ismerkedtem meg barátommal és társammal Rónaszéki Lászlóval. Kezdőként közösen nagyon gyorsan tanultunk, így hamar sikerült eljutni a távrepüléshez majd a versenyzéshez. Már 1997-ben részt vettem számos világkupa futamon, Európa-és világbajnokságon. Lacival 1998 tavaszán megalapítottuk az Airborne Siklóernyős Iskolát. Ugyanebben az évben elindult az első tanfolyamunk is, mindössze egy fővel.

Versenyzést szép lassan abbahagytam, és átvette szerepét az életemben a műrepülés, azaz akro repülés és az oktatás szeretete.

Első magyar akropilótaként jelentős szerepem volt az akrobatikus siklóernyőzés hazai népszerűsítésében, meghonosításában.

Közben magamat is fejlesztettem, mert elhatároztam, hogy berepülő pilóta szeretnék lenni. Ez akkoriban a siklóernyőzés csúcsát jelentette. 2000 januárjában egy Firebird ernyő fejlesztésében vehettem részt. Ettől az időponttól számítom a tesztpilóta karrieremet, amelynek során a világ legjobb pilótáitól sajátíthattam el a repülés legapróbb részleteit.

2007-ben megszületett a lányom, majd 2008-ban a fiam. Kettejükért szívesen lemondtam a tesztpilótaságról és az akro repülésről, és egyre több időt fordítottam rájuk. Ekkortájt kezdtem el hátimotoros oktatás mellett rendszeresen kerékpározni, futni, mászni. Talán az egyik kerékpározás közben született meg bennem a gondolat, hogy ezeket a sportágakat egyesíteni lehetne egy közös klubban, ahol közösségben, egymást támogatva tevékenykednének. 2010-ben valósult meg az álom és összeállt a trio: Spider Falmászó klub, Alpinbike kerékpárbolt és klub illetve az Airborne Siklóernyős Iskola.   

Napjainkban a siklóernyőzésnek egy új dimenziójába, a Hike & Fly irányzatba szerettem bele. Célom, hogy ezt a sportágat idehaza meghonosítsam, oktassam.    

Jelenleg a Hike & Fly egyesíti a sportot és a repülést az életemben, de már kíváncsian várom a következő irányzatot, ami majd új élményekkel gazdagítja a repülés iránti szenvedélyemet.

 

Mobil: 06209346693

Email: tasi@airborneclub.hu

Klub

Klubunk a kezdetek óta meghatározó tényező a magyar siklóernyős sportban. Méretében és eredményeinket tekintve is az egyik legsikeresebb csapat. Folyamatosan intézzük a kötelező éves papírozásokat, műszaki vizsgákat, közös programokat, repüléseket oktatásokat szervezünk.

Klubunk az évek alatt összefonódott a testvér sportágainknak otthont adó Spider Falmászó Klubbal és az Alpinbike kerékpárbolttal. Ma már mind a három sportág egy létesítményben tevékenykedik Óbudán. Ennek előnyeit minden klubtagunk élvezheti.

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, akkor kérjük hogy olvasd át az alábbi oldalt, és töltsd ki a jelentkezési lapot! Ha szeretnél személyesen megismerni bennünket vagy érdeklődni a szolgáltatásainkról akkor hívj bátran telefonon!

 

 

Elérhetőség

 

Az Airborne Siklóernyős Iskola és Klub, a Spider Falmászó Klub és az Alpinbike kerékpárbolt egy bejáraton érhető el.

 

Rónaszéki László alaptanfolyam érdeklődés, szervezés

00 36 20 9713981  rona@airborneclub.hu

Tasi Gábor   felszerelés értékesítés, tandem repülés szervezés, túrák, hátimotoros tanfolyam, Hike & Fly

00 36 20 9346693     tasi@airborneclub.hu

 

 

 

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. / 31. épület

Keressétek a narancssárga ajtót, pókkal!

Megközelítés autóval: a Lajos utca vagy Pacsirtamező utca felől a Perc utcába kell fordulni. A Fényes Adolf utca egy árkád alatt indul, itt behajtva kb. 100 m-re a bal oldalon található a klub. Parkolás az épület előtt, illetve a környező utcákban lehetséges, amelyek fizetősek.

Megközelítés tömegközlekedéssel: 9-es, 29-es, 109-es, 111-es buszokkal a Tímár utcai megállótól körülbelül 3 perc, vagy a Szentendrei HÉV Tímár utcai megállójától gyalogosan 5 perc.

GPS koordináta

É 47.53552o

K 19.04154o