Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Haladó tanfolyam

2024-ben új keretek között elindítjuk haladó tanfolyamunkat!

 

 

Miben különbözik a haladó tanfolyamunk a többi tanfolyamunktól?  

 

Haladó képzésünket a B vizsga követelmény rendszeréhez igazítjuk. A tanfolyam során rengeteg olyan új képességet, skill-t sajátíthatsz el, amelyek már nem férhettek bele az A vizsgára való felkészítésbe.

 

Hogyan épül fel a haladó tanfolyam?

 

A haladó tanfolyam egy 3 hónapos képzés, ami ráépülő rendszerben zajlik majd.  Hétvégenkénti elfoglaltságot jelent, amiben lesznek elméleti oktatások (Zoomon és oktató teremben egyaránt), közös mászások, és persze sok-sok repülés 🙂

A tanfolyam március 15-i hétvégével indul, és június 16-ával zárul.  

 

 

 

A tanfolyamról részletesebben:

 

- A tanfolyam során célunk a start technika tökéletesítése, magasabb szintre emelése. Megtanítjuk Neked, hogy, hogyan kezeld tudatosan az ernyődet a start során, illetve megtanuljuk a francia, osztrák és a cobra startot is. A startechnika javítására videó elemzést is fogunk alkalmazni.

- Természetesen tovább fejlesztjük a lejtőzési képességeket, tanulunk termikelni (ezeket nem feltétlenül Magyarországon szeretnénk csak gyakorolni).

- A termikelést megelőzően elméleti repüléstechnikai előadást fogunk tartani, egy extra, egyéni szimulációs gyakorlattal kiegészítve. 

- 2 nap is csörlözünk majd, hogy megszerezhessétek a csörlés képesítést is. Mellesleg rengeteget lehet fejlődni ezeken a napokon is a startokban és a leszállásokban.  

- A leszállásokat is tovább csiszoljuk illetve megtanulunk célra szállni és elkezdjük megtanulni a lebegtetve leszállást is. Ehhez is videoellemzést alkalmazunk majd.  

- Felelevenítjük (illetve akinek szükséges együtt megtanuljuk) az alap manővereket, úgy mint: fülcsukás, féloldali és teljes kupola csukás, spirál, B-stall (ezek mind a B vizsga kötelező elemei)

- Párhuzamosan a gyakorlati képzéssel megtanítunk a szakszerű ernyő átnézésére, körkupolás mentőernyő hajtogatására és annak behelyezésére a  saját beülődbe.

- Fontosnak tartjuk, hogy a tanfolyam végére tudd, hogy egy esetleges fára szállás esetén mit kell csinálni, ahhoz, hogy biztonságban újra a földre kerülj, akár egy nálad lévő 6 mm-es zsinór, és meglévő eszközeid segítségével. Így ezt is belefoglaltuk képzésünkbe.        

- A tanfolyamot egy B vizsga elmélettel és gyakorlattal koronázzuk meg.

 

 

 

Mire számíthatsz a tanfolyamon?

 

         - a legfontosabb szempont a biztonság!

         - jó hangulatban bejárhatod Magyarország starthelyeit

         - tovább csiszolhatod a siklóernyő kezelési techinkádat

         - elsajátíthatod a hatékony termikrepülés és lejtőzés tudományát

         - megtanulhatod a csörlőzés csínját-bínját

         - „B”elemeket gyakorolhatsz rádiós irányítás segítségével

         - gyűjtheted a repült órákat és a tapasztalatot, korábban kevésbé ismert helyszíneken is

 

 

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

 

A haladó siklóernyős kurzust elsősorban a A vizsgásoknak találtuk ki, de szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne csatlakozni a társasághoz vagy csak több magabiztosságra van szüksége ahhoz, hogy elinduljon egyedül.  

 

 

Költségek:

 

A tanfolyam díja: 150 000 Ft

Ami magába foglalja: a felügyeletet, az oktató és több segéd oktató szakértelmét tudását, társaságát. És ki tudja ezek mellett még miket, sok jó ember között…barátságokat… szerelmeket :-)

Mivel a tanfolyam egymásra épülő elemekből áll, így egyben lehet részt venni a képzésen. Ha a fent felsorolt tanfolyami egységek (pl.: csörlőzés, mentőernyő hajtogatás , ernyő átvizsgálás stb.) külön-külön érdekelnének keresd a kiírást a Túrák és Klubprogramok menüpont alatt, ahol megtaláod workshopjainkat, túráinkat.

 

 

Mit adunk a tanfolyam mellé?

 

-  10% kedvezményt a tanfolyam alatt megrendezésre kerülő túráinkból 

-  “A” vizsga elvégzését követően az általunk értékesített ernyők esetén 30%-os kedvezményt biztosítunk

-  2 alkalmas belépőt a Spider Falmászó Club-ba, közös mászásra

-  A tanfolyam végével egy közös sütögetést

 

 

 

Ami nincs benne az árban:

 

-        Utazási költségek, starthely leszálló díjak (külföldön)

-        Extra mászások költségei

-        Esetleges közös buszbérlés költségei

 

Fizetés készpénzben lehetséges, a tanfolyam első napján.  Részletfizetés esetén hívj 06209346693

 

 

Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamra?  

 

Itt Online .

Kérdés esetén hívj 06209346693  

 

 

 

 

A jelentkezés feltételei:

 

A Tanfolyamhoz rendelkezned kell saját felszereléssel, mentőernyővel és rádióval (fontos: pmr CCTS kódolással), továbbá érvényes magyarországi papírokkal, engedélyekkel. Külföldi túráknál kötelező a balesetbiztosítás, siklóernyőre kiegészítve.

 

Ha nincs felszerelésed, akkor tudunk limitáltan felszerelést bérbe adni. Ezügyben keress bátran! (Tasi Gábor, +36 20 93 466 93, előzetes egyeztetés azért szükséges, mert ennek típusa több mindentől is függ, pl tudásodtól és paramétereidtől).

 

    

Oktatóink:

        Tasi Gábor (alapító)

        Stark Dénes (Zebe) Oktató segéd

 

  

Gyakori kérdések ?

 

Még nem tett fel senki, így kérünk küldj mailt, ha kérdés merül fel benned  info@airborneclub.hu- ra.

 

Online jelentkezés