Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Haladó tanfolyam

Siklóernyős klubunk heti rendszerességgel szervez programokat, előadásokat és közös repüléseket, ahol oktatóink segítségével tovább fejlesztheted a repülési tudásodat.

Hogyan épül fel a haladó tanfolyam?

Az alapkurzus bevált, párhuzamosan futtatott elméleti és gyakorlati oktatási modelljét követve a haladó tanfolyam esetében is kínálunk a gyakorlati oktatás mellett elméleti (tovább)képzést.

Várható előadások:
távrepülés, meteorológia, repüléstechnika, haladó manőverek, versenyzés-versenytaktika, légterek szabályozása, a siklórepülés veszélyei a világban, Hike & Fly.
A tanfolyam gyakorlati részét némileg új keretek között bonyolítjuk. Az előre egyeztetett napokon reggel 9.00-kor találkozunk a klub előtt (1036 Budapest Fényes Adolf 19-21.). Innen együtt indulunk egy Budapesttől maximum 150 kilométernyire fekvő siklóernyős terepre, jó idő esetén akár több napra is.

Az adott időjárási viszonyok ismeretében a kiválasztott starthelyen oktatóinkkal rádiókapcsolat segítségével lehet közösen repülni, tapasztalatot és rutint szerezni.
Az utazások szervezését megkönnyíti a Spider Club bérelhető kisbusza, amelyet kedvezményes feltételekkel bocsájt rendelkezésünkre a klub. 

 

 

Mit szeretnénk elérni?

A legfontosabb szempontot, a biztonságot szem előtt tartva:
- jó hangulatban bejárni Magyarország starthelyeit
- tovább finomítani a résztvevőkkel a siklóernyő kezelését
- bevezetni mindenkit a hatékony termikrepülés és lejtőzés tudományába
- együtt csörlőzni
- „B” elemeket gyakorolni rádiós irányítás segítségével
- gyűjteni a repült órákat és a tapasztalatot korábban kevésbé ismert helyszíneken

Kinek ajánljuk?

A haladó siklóernyős kurzust azoknak a pilótáknak ajánljuk, akik már elvégezték az alaptanfolyamot − A vizsgát tettek − , de nagyobb biztonságban éreznék magukat, ha a repüléseiket továbbra is oktatói felügyelet mellett végezhetnék. A haladó tanfolyamot azok is választhatják, akik egyszerűen csak szeretnének kellemes társaságban, biztos feltételek között repülni.

Költségek

Napijegy: 4.000 Ft
10 alkalmas bérlet: 30.000 Ft
+ a kiutazás a helyszínre

Bár az időjárást még nem tudjuk befolyásolni, de ha a meghirdetést követően a tanfolyami nap meghiúsul, a befizetett összeg 50%-át visszatérítjük.
Kötelező felszerelés: ernyő, beülő, bukósisak, mentőernyő, saját PMR rádió, érvényes éves papírok, orvosi vizsga és a startkönyv
Lehetőség van a felszerelés bérlésére is: 15.000 Ft / nap (ernyő, beülő, mentőernyő, rádió)

Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamokra?

Telefonon:
Tasi Gábor: 00 36 20 9346693
 

E-mail: info@airborneclub.hu

Online jelentkezés