Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Swing Arcus RS

Az Arcus név elválaszthatatlanul összefonódik a Swing márkával, amely a tőle megszokott magas minőséget képviseli. Az elmúlt 20 évben a forradalmi siklóernyő design több ezer pilótát vezetett már be biztonsággal és egyszerűen a siklóernyősport szépségeibe. Az Arcus RS-t RAST 2.0 technológiával szerelték fel, amely a siklóernyők fejlesztésének egy újabb mérföldköve.
Swing Arcus RS
Siklóernyő - Airborne

Az Arcus RS stílusos megjelenésével és különleges jellemzőivel a low EN-B kategória kiváló képviselője. A RAST technológiát az Arcuson keresztül hatékonyan tudjuk szemléltetni. A rendszer lényege, hogy a kupola felfúvódik elöl a belépőélnél, amíg a hátsó része üres marad. A RAST karakterisztikája így magas stabilitást biztosít.

 

A Rast rendszer előnyei

 • A kupola első fele gyorsan felfúvódik, ennek köszönhetően az ernyő zökkenőmentesen és harmonikusan emelkedik, előrelövés nélkül.
 • Az Arcus tesztelése közben egyszer sem fordult elő a pilótáknál a véletlen start, még erős termikes körülmények között sem.
 • Az ernyő közepe akkor sem omlik össze, ha a felszálláskor gyorsan futunk, mert az ernyő teljes első fele azonnal feltöltődik levegővel.
 • Az előrelövés esélye minimálisra csökkent, még erős hátszél esetén is. A pilótáknak a lejtőn így nem szükséges többé futniuk a kupola után, és jobban tudjuk kezelni, irányítani a siklóernyőt.  

 

                       

A RAST önszabályozó profilja a startolás közbeni feltöltődéskor. Ez biztonságot nyújt a pilótának nehéz startolási körülmények között is.

 

A RAST erősségeit igazán turbulenciában, csukáskor ismerhetjük meg. Hatékonyan stabilizálja a kupolát, enyhíti a turbulenciát. Ez teszi az Arcus RS-t extrém módon stabillá, ami szemmel láthatóan nagyobb pontosságot és kényelmet biztosít a repülés ideje alatt, és nagyobb kontrollt és teljesítményt nyújt a pilóta számára.

A jogosítás ( EN ) idején az Arcus RS elérte az A kategóriát minden teszten és súlyhatárban. A RAST-ra különösen jellemző, hogy a súlyt és a túlterhelést növelték, és a több rekeszes rendszer működése repülés közben intenzívebb.

A RAST technológia biztosítja a becsukódásnak való magas fokú ellenállást, és stabilizálja a kilépőélt. A becsukódás megelőzhető vagy késleltethető a pilóta aktív irányitása nélkül is. Ha az ernyő mégis becsukódna, akkor az kevésbé deformálódik a kupola hátsó részében lévő magasabb nyomásnak köszönhetően, és nem terjed tovább a kilépőélre. A kupola simán és kontrolláltan reagál, és nem lő agresszíven előre.

Az extrém gyors újra felfúvódás azt jelenti, hogy amennyiben bármilyen probléma adódik a kupola stabilitásával, a magasságcsökkenés minimális lesz, mivel a kupola nem ürül ki teljesen.

 

A RAST technológia előnyei termikelés és távrepülés közben

- A teljesítmény nem csökken a kilépőélen durva termikes viszonyok mellett sem

- A fékezésre adott reakció gyors

- Teljes kontroll és manőverezhetőség termikes feláramlás közben

- Jelentősen növekvő kontroll nyomás az átesési pont előtt

- Stabilitás és hatékonyság, amelyet korábban csak a magasabb kategóriájú ernyőknél tapasztalhattunk

- Átlagon felüli stabilitás maximális sebességnél is

 

Design és technikai részletek

 • A RAST egyedülálló stabilitást nyújt turbulencia esetén is, kiemelkedő startolási tulajdonságokkal bír, és utolérhetetlen stabilitást nyújt, amennyiben bármilyen probléma felmerülne a kupolán
 • Tripla 3D forma a felsővitorlán és 3D forma az alsó vitorlán a tökéletes nyomásszabályozás érdekében
 • Mini bordák a kilépőélen belső varrással és 3D formával
 • Magas minőségű, könnyűsúlyú konstrukció gondosan válogatott anyagokból és a belső bordák kidolgozott tervezése
 • A legmagasabb minőségi elvárások a gyártás során, a varrott V bordák megtartják a kupola formáját
 • Optimalizált kupolanyomás
 • A legújabb számítások és szimulációk alapján
 • Gyűrűs reffelő rendszer a könnyebb kezelhetőségért

ÁRAK

Swing Arcus RS
Ár: 2.290 Euro
 
Ár:  Ft
 
Rendelés esetén kérünk hív bennünket a 0036209346693 számon vagy írj a tasi@airborneclub.hu címre.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Swing Sensis
 
2.290 Euro
Swing Nyos
 
2.650 Euro
Swing Arcus 7 siklóernyő
 
1.550 Euro
Swing Arcus 7 siklóernyő

Swing legsikeresebb szériája az Arcus. Ebből a típusból értékesítenek évek óta a legtöbbet. Ez annak köszönhető hogy a trimsebességen a legnagyobb biztonságban ...