Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Hírek, érdekességek

Beszélgetések a Red Bull X-Alps bajnokaival III. rész

2017.07.11.
Folytatjuk interjúsorozatunkat a Red Bull X-Alps pilótáival. Az alábbiakban a Benoit Outters-szel készült beszélgetést olvashatjátok. Outters újonc az X-Alpson, de érdemes rá figyelnünk, hiszen jelenleg Maurer mögött a második helyen áll.

Beszélgetések a Red Bull X-Alps bajnokaival III. rész

 

BENOÎT OUTTERS

 

 • Születési év: 1990.
 • Foglalkozás: Tűzoltó és SUP'AIR tesztpilóta
 • Segítő: Damien Lacaze
 • Ernyő: SUP'AIR
 • Nemzetiség: Francia

 

 

 

Benoit Outters újonc a Red Bull X-Alps-on, de rengeteg tapasztalat áll a háta mögött.  Az Alpok déli részén él, így egész évben repül, valamint Iron Man, Ultra Trail és XC versenyeken szerepel.

 

 

 • Mikor és miért kezdtél repülni?
  Kicsit több mint 4 éve kezdtem siklóernyőzni. Egy barátom tanított meg rá, és hamarosan már hosszabb távú repüléseket tettem. Az Alpok déli részén élek, ahol egész évben repülhetek, így rengeteg tapasztalatra tehetek szert, és sok repült órát tudok gyűjteni. Szeretem a szabadságot, és azt a rengeteg lehetőséget, amit a siklóernyőzés nyújt. Minden felszállás egy új kaland.
   
 • Versenyszerűen siklóernyőzöl?
  Igen, néhány eredményem: 2015-ben Antoine Girard segítője voltam a Red Bull X-Alps-on (4. helyezés), 2016-ban harmadik lettem a Bornes to Fly versenyen és 13. a távrepülő nyílt világ versenyen.
   
 • Milyen mászó tapasztalattal rendelkezel?
  Hegyi vezetői végzettségem van és sokéves sziklamászói tapasztalatom. Télen sítúrázom, ami szintén a fizikai felkészülésem része. Az Alpok déli része a fő terepem.
   
 • Milyen siklóernyős tapasztalattal rendelkezel?
  Már a kezdetekkor is szerettem a nagyobb távú repüléseket, és az első évtől képes voltam rá, hogy több mint 100 km-t megtegyek. Mostanság több mint 200 km-t repülök az Alpokban. Ebben az évben 290 km-t repültem a francia riviérától Gréolières-től a Mont Blanc-ig. Gyakran veszek részt Hike & Fly versenyeken is. A SUPAIR tesztpilótája vagyok, így a siklóernyőzés egy új dimenzióját ismerhettem meg, és sok pilótával találkoztam. Rengeteget tanulok és fejlődök a munkám során. Tavaly télen Új-Zélandon bivakoltunk Antoine Girard-ral. 21 nap alatt 1300 km-t tettünk meg, ami fantasztikus kaland volt.  
   
 • Milyen kalandokon és állóképességi kihívásokon szoktál részt venni?
  Hosszú távú triatlonokon és ultra traileken veszek részt. 2012-ben például harmadik lettem a francia Ironman versenyen.
   
 • Hogyan épül fel nálad egy heti edzés?
  Heti 5-6 alkalommal edzek, ami mászásból, futásból, bringázásból, túrázásból és repülésből áll.
   
 • Mi a legjobb és a legrosszabb repülési pillanatod/élményed?
  Idén sikerült egy több mint 1300 km-es bivak repülésben részt vennem Új-Zélandon Antoine Girard-ral.  Mivel a sziget eléggé érintetlen, hosszú távokat lehet úgy repülni, hogy nem találkozol közben senkivel. Nagyon hasonló az Alpokhoz. A 21 nap alatt fantasztikus repüléseket tettünk. Idáig ez volt a legcsodálatosabb kaland, amelyben részem volt, de egyben a legnehezebb is. Nagyon nehéz körülmények és erős szél mellett kellett repülnöm.
   
 • Mire vagy a legbüszkébb?
  A győzelmemre a Cote d'Azur Ultra Trail Mercantour-ön 2015 szeptember és a második helyezésemre a 2016-os Airtour versenyen.
   
 • Mikor hallottál először a Red Bull X-Alps-ról?
  Ez a legnagyobb siklóernyős kihívás a világon, és egy olyan Hike & Fly kaland, amelyen úgy éreztem, hogy mindenképp részt kell vennem.
   
 • Versenyeztél már korábban a Red Bull X-Alpson?
  Nem, de én voltam Antoine Girard's segítője a 2015-ös versenyen.
   
 • Mi vonz téged a Red Bull X-Alps-ban?
  Ez a versenyek csúcsa. A siklőernyőzés különleges lehetőségeket kínál, és átkelni az Alpokon repülve és gyalogolva egy valóra vált álom. Ez egy olyan kaland, amelyet mindenképp szerettem volna megélni.
   
 • Átlagosan minden harmadik résztvevő nem tudja befejezni az X-Alps-ot. Miért gondolod, hogy neked sikerülhet?
   Az Alpok az én igazi terepem. Már több mint 4 éve járok a csúcsok között és keresem az új utakat. 

 

A verseny eseményeit nyomon követhetitek a Facebook oldalunkon, ahol naponta jelentkezünk az eredményekkel, és Takáts Pali is bejelentkezik élőben a versenyről.

További cikkek:

Túra
Péntekenként Falat Mászunk
2023.12.06.
Kedves Klubtagok, A felmerült igény és érdeklődés, hogy péntekenként özösen másszunk valamelyik teremben. Ennek megfelelően szeretnénk jelezni számotokra, hogy e hét péntekétől egész jövő ...
Túra
A Red Bull X-Alps magyar valósága. Vendég: Takáts Pál
2023.09.03.
A 2023-as év legnagyobb magyar siklóernyős sikere egyértelműen Takáts Pál szereplése a Red Bull X-Alps-on. ...
Túra
Elindult a 2023-as év regisztrációja
2021.12.16.
Kedves Klubtagok,elindult a 2023-as év regisztrációja és az ernyők vizsgáztatása. Sajnos a kialakult energiaárak és a ránk szakadt infláció hatása minket sem került el és több módosítást ...