Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Hírek, érdekességek

A Hike & Fly csak a kiváltságosok sportja?

2016.11.10.
Elérkezett az idő, hogy bármilyen tudásszinttel rendelkező pilóta számára elérhető közelségbe kerüljön a siklóernyőzés új dimenziója a Hike & Fly. Egy előadás keretében bemutatjuk nektek ezt az új irányzatot.

A Hike & Fly csak a kiváltságosok sportja?

 

Mint már többen is tapasztalhattátok, közel egy éve a Hike & Fly őrületében élünk. Folyamatosan gyűjtjük a tapasztalatokat, újabb csúcsokat pipálunk ki a listánkon és teszteljük a felszereléseket. Most úgy érezzük, hogy elegendő anyagot gyűjtöttünk ahhoz, hogy bemutassuk a nagyközönségnek ezt az új siklóernyős irányzatot, és elkezdjünk túrákat, micro adventure utakat szervezni.

 

Miről szól az előadás?

 

Az első felében egy rövid bemutatkozást követően ismertetjük a Hike & Fly-t és variációit, valamint az ehhez használatos felszereléseket, eszközöket. Ezt követően szót ejtünk arról, hogy kinek milyen felkészültségre és oktatásra van szüksége. Majd közösen megtervezünk egy túrát a Mangartra, ahonnan megpróbálunk lerepülni. Ha minden jól megy 2017-ben az egyik micro adventure túránk a Mangart lesz. Az előadáson képeket és videókat vetítünk, és megszólaltatunk olyan társakat is, akiket már sikerült bevonzani ebbe a sportba.

 

Képen egy hajnali siklás a Achensee-nél

 

Mi a Hike & Fly?

 

A Hike & Fly fordítása túrázz, majd repülj. A pilóták tudását és a különböző fejlesztésű felszereléseket figyelembe véve ez a sport több irányzatra osztható.

Az első és legismertebb irányzat esetében közel 8-10 kg-os felszereléssel túrázol egy tetszőleges hegyen. Kiteríted ernyődet egy arra alkalmas felületen és elstartolsz. Ennél az irányzatnál a repülésen van a hangsúly. Napközben érsz fel a hegyre, és olyan hosszan és messzire repülsz, amennyire csak lehet. A szépsége abban rejlik, hogy el tudod kerülni a tömeget, és minden egyes starthely keresése egy kaland. Ebből a változatból számos versenyt is életre hívtak. A legismertebb a X-Alps, ahol a versenyzőknek lábon vagy repülve kell eljutniuk Salzburgból Monte Carlóba. Elsősorban távrepülő és verseny pilóták választják ezt az irányzatot, akik nem ijednek meg 1000-2000 méter szint megmászásától.

 

X-alps csomag:

Normál ernyő extra light anyagokkal gyártva: 2500-4000 g-ig + fekvő beülő pondróval és protektorral: 2200-3000 g-ig + extra light mentőernyő: 980-1500 g-ig + hordzsák: 350-1000 g-ig+ sisak: 200-400 g-ig = 6250 g-tól.

 

 

A Hike & Fly második, kevésbé ismert változatánál a lényeg a feljutásban rejlik. Futva, túrázva, speedhikeolva jutsz fel a hegyre, de akár magashegyre, sziklára, via ferratára is viheted magaddal az eszközöket. A csúcson előveszed a 2-4 kg-os felszerelésed, majd kb. 10 perc/ 1000 méter alatt lesiklasz a völgybe a kiindulási helyhez. A feljutási élményt megkoronázod a repülési élménnyel. Ráadásul a gyors lejutással rengeteg időt, fájdalmat és energiát tudsz megtakarítani.
 

Túrázó, hegymászó irányzat:

Ernyő: 1600-2500 g-ig + beülő hevederzet: 100-2000 g-ig + extra könnyű mentőernyő: 980-1500 g-ig  + hordzsák: 350-1000 g-ig + sisak: 200-400 g-ig = 3250 g-tól

 

Airborne team felfelé a Monte Rosára, ahonnan 30 perc siklással sikerült leérnünk a völgybe.

 

 

Mit kell tudni az előadásról és kiket várunk ?

 

Kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül várunk túrázókat, mászókat, sportolókat, akik már pilóták, és akik még nem pilóták, de éreznek magukban kíváncsiságot az új kihívásokhoz.

Regisztrálj az eseményre és látogass el az előadásra a Spider Falmászó terembe november 26-án 15.00 órai kezdettel. Regisztrációt követően küldünk egy visszaigazoló emailt a részletekkel.

 

Spider Club 1036 Budapest Fényes Adolf 19-21. Kérjük, hogy tiszta talpú váltócipőt hozzatok a belépéshez!

 

Regisztráció:

Kérjük figyelmesen töltsd ki az alábbi mezőket!
Van-e siklóernyős pilótavizsgád?
igen
nem
Heti rendszerességgel mászol-e teremben vagy sziklán?
igen
nem
Túrázol rendszeresen az Alpokban vagy egyéb magas hegyen?
igen
nem
Voltál-e már via ferratán?
igen
nem
Heti rendszerességgel futsz-e?
igen
nem
Heti rendszerességgel kerékpározol-e?
igen
nem
Egyéb sport, amit heti rendszereséggel űzöl:

További cikkek:

Túra
Péntekenként Falat Mászunk
2023.12.06.
Kedves Klubtagok, A felmerült igény és érdeklődés, hogy péntekenként özösen másszunk valamelyik teremben. Ennek megfelelően szeretnénk jelezni számotokra, hogy e hét péntekétől egész jövő ...
Túra
A Red Bull X-Alps magyar valósága. Vendég: Takáts Pál
2023.09.03.
A 2023-as év legnagyobb magyar siklóernyős sikere egyértelműen Takáts Pál szereplése a Red Bull X-Alps-on. ...
Túra
Elindult a 2023-as év regisztrációja
2021.12.16.
Kedves Klubtagok,elindult a 2023-as év regisztrációja és az ernyők vizsgáztatása. Sajnos a kialakult energiaárak és a ránk szakadt infláció hatása minket sem került el és több módosítást ...