Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Távrepülés Oktatás Szlovénia legszebb völgyében, Kobaridban

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Túra időpontja: 2021.04.11. - 2021.04.18.
busszal

 

„A Kétpúpú-hegy elől bemész a Krn elé, és kitekersz a sztratoszférába” - így kezdődik minden repülés utáni sörözéssel egybekötött élménybeszámoló Kobaridban. A sör típusát illetően persze vannak vérre menő viták. Két párt létezik, a zlatorgisták és az unionisták, de ez a lényeg szempontjából mellékes.

Európa egyik legjobb repülőterületéről van szó, a Soca völgyéről, amely gyakran ad otthont olyan versenyeknek, mint a PWC és az Európa Bajnokság. Kobarid 60-70 kilométerre fekszik az Adriától. A tenger kiegyenlítő, jótékony hatása révén itt lényegesen stabilabb az időjárás, mint a többi Alpokhoz tartozó területen, így kevesebb az esős nap, és nagyobb esélye van a repülésnek.

A terület összetettségéből fakadóan többet lehet tanulni a repülésről, mint azokon a repülőterületeken, amelyeket a magyar pilóták gyakran felkeresnek. Igazi alpesi táj: 1000-2500 méter magas keskeny és meredek gerincek, sziklás csúcsok, összetett völgyrendszerek. A völgyek szélesek, ezért nem alakulnak ki olyan erős völgyszelek, mint az osztrák vagy a svájci Alpokban. Soha nem fordul elő olyan, hogy erős szélben tolatva kell leszállni. Az egész igazából arra jó, hogy az ember megtanulja a nagy hegyek logikáját.

 

Kinek ajánljuk?

 

A szlovéniai távrepülő oktatást első sorban olyan önálló pilótáknak szervezzük, akik szeretnék megrepülni az első távjukat magashegyi körülmények között. Feltétele, hogy önállóan tudjanak startolni és leszállni. 

 

Oktatás menete: 
Minden nap egy viber csoport segítségével értesítünk, hogy épp melyik hegyre megyünk fel. A pilóták egy része gyalog, másik része busszal.   A starthelyen átbeszéljük az adott időjáráshoz igazítva kitűzőt feladatot s próbáljuk majd együtt megrepülni. 

 

A oktatáshoz szükséges felszerelés: 
Saját ernyő, beülő, mentőernyő és természetesen sisak. CTCSS alcsatornás PMR rádió behangolva 5.35 / 6.35 vagy 7.35-re

Költségek

 

A tábor díja: 110 € 
A fenti ár fedezi az okatató költségeit és napi díját.


Szállás lehetőségek:

Rönkház: A ház három légterű, hatszemélyes és teljesen felszerelt konyha található bennük. Ára: 33-42 € / fő / éjszaka

Kemping: Camp Koren  15-20 € / fő / éjszaka

Apartmanok Kobaridban és környékén: 500-1000 € / hét

Vadkemping : 0 €

Az utazáshoz tudunk szervezni kisbuszt és esetleg igény szerint sofőrt, aki le- és felszállítja az embereket 

7 fő esetén a busz várható költsége: 75 € / +- 15€ 

Sofőr költsége 10 pilóta esetén 50 € / pilóta

 

A kiutazás és a túra kényelme, biztonsága és színvonalának növelése érdekében 2017. január 1-jétől az akisbuszberles.hu cég biztosít számunkra 2 db új Ford Transit típusú kisbuszt. Mindkét busz első és hátsó fűtéssel és hűtéssel van ellátva és minden ülés külön dönthető. Casco 10% 100eFt 

 

A fenti árak a helyi tagsági  díjat nem tartalmazzák:
2019-es árak: Stol Kobala Matajur 4 € / nap, Lijak 5 € / nap

 

Airborne

Utazási feltételek

 

Fontos változtatások 2020/21-ben !!!

 

Ahhoz, hogy az okatást megfelelő színvonalon és fókuszáltan tudjuk végezni, a hegyre való feljutást vagy külön sofőr fogja elvégzi vagy a helyi szervezéseket vesszük igénybe. Szállást nem foglalunk előre 1 évre, de természetesen segítünk  amennyiben időben jelzed ebbéli igényedet. A fentiek ismeretében mindenki a saját pénztárcájához, igényeihez és családjához tudja igazítani a szállás foglalását.

Az oktatáson való részvételi lehetőség mindenki számára adott, akár rövidebb időszakra is. Viszont ez az okató költségét nem befolyásolni, hisz az oktató a túra teljes ideje alatt a helyszínen tartozkodik. Az előleget lehet akár utalni is, ebben az esetben viszont kérni fogunk majd pontos nevet és címet is.

Igény esetén közös kiutazást is tudunk majd szervezni, ehhez az Akisbuszberles.hu segítségét fogjuk igénybe venni, ahol kedvezményes feltételekkel tudunk buszokat bérelni. Ez esetben az összeállt társaság közösen vállalja majd a feltétételeket és közösen felel a buszokért.

 

Minimum létszám 5 fő

Maximum létszám 12 fő

 

Az útra helyfoglalást 110 € ~ 37.000 Ft foglaló befizetése ellenében tudunk elfogani, amelyet az út lemondása esetén nem áll módunkban visszafizetni.


A befizetés határideje: 2-3 héttel  az utazás kezdete előtt.

Az előleg befizetésével történő helyfoglalás hiányában a létszámkeret telítődése esetén, nem tudjuk garantálni a helyet számodra.

Fontos, hogy részvételi szándékodat időben jelezd (utazás kezdete előtt minimum 1 hónappal), hiszen a tábor szervezésében sok függ a jelentkezők létszámától (utazás, szállás, egyéb). Amennyiben a megadott időpont után jelentkezel, előfordulhat, hogy már nem tudunk helyet biztosítani számodra.

Jelentkezni a következõképpen tudsz:


1. Telefonon Tasi Gábornál: 06 20 9346693
2. Itt online

 

Elõleg befizetési lehetõség:


Személyesen a 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. alatt található klubunkban. A nyitvatartásról érdeklődj előre telefonon: 06 20 9346693

vagy a Tasi Gábor OTP Banknál vezettet bankszámlájára: 1177 3023 0083 3343 0000 0000   37.000 Ft befizetésével.

Az esetleges árváltoztatást legkésőbb indulás előtt egy hónappal közöljük.

 

Mindenkinek, aki részt vesz az útjainkon kötelező utasbiztosítást kötnie, extrém sport kiegészítéssel amiben kizáró ok a siklóernyőzés.  Mi az AXA biztosításait használjuk.

A külföldi repülőhelyeken kötelező a mentőernyő, így az útjainkon ezt mi is kötelezővé tettük.

 

Utazásainkat a Hungaroraft Utazási Iroda (Reg. száma: U-001016) segítségével szervezzük.

 

Túrán résztvevő pilóták listája

Tasi Gábor ( vezető pilóta )

 

 

 

Online jelentkezés