Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Grossvenediger 3666 m (Hike&Fly)

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Túra időpontja: 2019.06.21. - 2019.06.23.
busszal gyalog

Júniusi célpontunk a Salzburg és Tirol határán található Grossvenediger, a Venediger csoport legmagasabb, míg Ausztria 4. legmagasabb csúcsa a maga 3666 méteres magasságával. A Keleti-Alpok egyik legimpozánsabb csúcsa a Hohe Tauern nemzeti parkban közkedvelt célpont a gleccserekkel és a gleccseren járással megismerkedni vágyók számára. Mivel a csúcsára való feljutás nem tekinthető különösebben nehéz vagy technikás mászásnak, ezért sokan választják első háromezresüknek, a gleccseren való közlekedéssel való ismerkedés helyszínének vagy éppen a technikásabb hegyekre való felkészülés terepének.

A csúcs több irányból is mászható és köszönhetően az Osztrák Alpesi Club által kiépített és karbantartott hütte rendszernek, egész jól meg is közelíthető.

 

Túra menete

Időjárás függvényében csütörtökön vagy pénteken indulunk a 670 km-re fekvő kiindulási pontunkra, ahonnan hegyi taxi segítségével jutunk fel a közel 2000 méter magasan fekvő Johannishüttébe. Innen ha az időjárás engedi, akkor már másnap feljutunk a Grossvenediger csúcsára, 3666 métrerre, ahonan összes cuccunkal elstartolva egészen az autóig repülhetünk. Ha az időjárási viszonyok nem engedik meg a lerepülést, abban az esetben várunk 1-2 napot és kisebb nagyobb túrákkal akklimatizálodunk, de a csúcsra mindenképpen szeretnénk feljutni, maximum nem viszünk magunkkal siklóernyős felszerelést.

Ha sikerült a csúcsról lerepülni és maradt még időnk, erőnk, akkor hazafelé megállunk valahol még repkedni, mászni, strandolni egyet    :)  

 

Költségek

Jelenleg egy körülbelüli árat tudunk meghatározni, amely a résztvevők létszámától függően változhat.

Szállás 30-40 € / fő / nap

Az útiköltség a létszám függvényében változik.   80 €+-20 €

Magashegyi túráknál a biztonság megőrzése miatt már  igénybe veszzük a hegyivetőnk segítségét aminek a  díja 150€ / nap költségekkel.

Egyéb költségek: 10-30 € / fő / nap (étkezés, biztosítás stb.)

A túrára korlátozottan tudunk bérbe adni Hike & Fly felszerelést. A részletekről érdeklődj személyesen!


 

Szükséges felszerelés:

- alváshoz: 1-2 személyes sátor, extra meleg hálózsák (minimum 0 - -5 fokos komforttal), derékalj, hütte zsák

- repüléshez: Hike & Fly ernyő, beülő, mentőernyő

- technikai eszközök: kötél, jégcsákány, túrabot, hágóvas, hegymászó beülő, sisak, 2-3 HMS karabiner, biztosító eszköz, kötélgyűrű, via ferrata szett

- ruházat: felülre 4-5 réteg, alulra 2-3 réteg, kesztyű, bakancs

- ultrakönnyű hátizsák, amelybe minden belefér

 

Fontos! Ha a teljes felszerelésed meghaladja a 20 kg-ot akkor tudj futni 40 kmt 2500 szinttel 6 óra környékén.

 

Airborne

Utazási feltételek

Feltételek

Ez egy önszervezésű túra, mégis függünk egymástól. A részvételi szándékodat akkor vesszük komolyan, ha rendezed a közös költséget, amely kb. 150 €. Így ha az utolsó pillanatban meggondolod magad, akkor sem hiúsul meg a túra.

 

Túrán résztvevő pilóták listája

Túra vezetők: Mészáros Csaba és Tasi Gábor

 

Füles ,

 

 

 

Online jelentkezés