Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Első alpesi élmények kezdőknek- Lombardia Comói-tónál.

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Min. fő   Siklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - Airborne   Max. fő
 
Túra időpontja: 2023.05.21. - 2023.05.28.
busszal busszal gyalog

A "Pedemontana",  (előhegység) avagy a hegyek lába, ahogy az olaszok nevezik azokat a területeket, ahol a síkságból hirtelen kinőnek a hegyek, igazi varázsszó a siklóernyőzés kedvelőinek számára. Olyan területeket jellemez, melyek igazi kaput nyitnak az alpesi repülésekhez. Az egyik legmarkánsabb ilyen terület, az észak-olaszországi Mount Cornizzolo lesz uticélunk ezen a túrán. A Comói-tó partján, a síkságból kinövő 1241 méter magas hegy ideális termikelési kondicíókat ajánl a repülés híveinek. A síkság felől a hegyek felé érkező szelek, tökéletes körülményeket biztosítanak a nemzetközi versenyek lebonyolítására is, a helyi klubok kitartó munkájának köszönhetően pedig a hely, a világ minden pontjáról érkező pilóták találkozó helye lett.
A hegy oldalában a különböző kisebb starthelyek mellett, két nagyobb is található, melyek (az autóúttól) 10-15 perc gyaloglással könnyedén elérhetőek. A hatalmas füves gerinc alatti terület akár 200 kiterített ernyő számára is helyet tud biztosítani, míg a leszállót tó partjától csak egy út választja el.

 

Kinek ajánljuk?

Ezen a túrán bárki részt vehet, kezdők és gyakorlottabb pilóták is. A hely adottságai és a jellemző időjárási viszonyok tökéletes tereppé teszik a mount Cornizzolot, hogy a frissen végzett pilóták is megtegyék első komolyabb lépéseiket, míg a haladó pilóták megrepüljék első  50-100 km-es hurkukat .

 

Egyéb program lehetőségek

- Biciklizés
- Sziklamászás
- Városnézés: Como, Milanó
- Hegyi túrázás
- Tengerpartozás, na az nincs a közelben :)
 

 

Hike And Fly program

A Comói-tó környéke ideális a Hike&Fly projektekre. Általában minden környékbeli hegy alkalmas arra, hogy startoljunk róluk a legtöbb szélirányba és nem kell 2000 métereket sem másznod ahhoz, hogy hajnalban megcsodáld a ködös Pó-síkságot. Társaság függvényében kombinálhatjuk fent alvással, bivakkal is a kinézett projekteket. 

Szívesen tartunk Hike&Fly workshopot, képzést majd ezt követően bárki tud csatlakozni a projektekhez. A projektek már Hik&Fly pilótáknak ingyenesek, míg a képzésekre 50% kedvezményt biztosítunk a túrán résztvevőknek.

A projektekre korlátozott számban tudunk felszerelést bérbe adni. A felszerelés bérleti díja a tanfolyam idejére 200€ majd minden egyes projekt esetében 60€. Részletekről érdeklődj személyesen a 06209346693 számon.

 

Költségek

A siklóernyős tábor díja:  590 €/fő/hét + repjegy ( 60-100€ között )

 

Az ár tartalmazza a kiutazást repülővel vagy kisbuszokkal (a repülővel érkezőknek  a csomagjaink kiszállítását kisbuszokkal, a  reptéri transzfert Millanoból), a szállást 7 éjszakára Bungalókban  (3-4 fő egy 5-6 fős jól felszerelt bungalóban ), napi 1 felszállítást, oktatást, segítséget és az összes szervezési költséget.

 

A kiutazás és a túra kényelme, biztonsága és színvonalának növelése érdekében 2017. január 1-jétől akisbuszberles.hu cég biztosít számunkra 2 db új Ford Transit típusú kisbuszt. Mindkét busz első és hátsó fűtéssel és hűtéssel van ellátva és minden ülés külön dönthető.
 

Hike & Fly project díja:  1€/ fő/túravezetés

 

Airborne

Utazási feltételek

Az útra helyfoglalást 300 € foglaló befizetése ellenében fogadunk el, amelyet az út lemondása esetén nem áll módunkban visszafizetni.
A befizetés határideje: 4 héttel az utazás kezdete előtt. A túrát buszonként minimum 6 főtől tudjuk elindítani. A maximum létszám 16 fő + 2 vezető. 
Az előleg befizetésével történő helyfoglalás hiányában, a létszámkeret telítődése esetén, nem tudjuk garantálni a helyet számodra.

Fontos, hogy részvételi szándékodat időben jelezd (utazás kezdete előtt három-négy héttel), hiszen a tábor szervezésében sok függ a jelentkezők létszámától (utazás, szállás, egyéb). Amennyiben a megadott időpont után jelentkezel, előfordulhat, hogy már nem tudunk helyet biztosítani számodra.

Jelentkezni a következõképpen tudsz:


1. Telefonon Tasi Gábornál: 06 20 9346693
2. Itt online

 

Elõleg befizetési lehetõség:
Személyesen a 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. alatt található klubunkban. A nyitvatartásról érdeklődj telefonon: 06 20 9346693

Az esetleges árváltoztatást legkésőbb indulás előtt egy hónappal közöljük.

Mindenkinek, aki részt vesz az útjainkon kötelező  Utasbiztosítást kötnie, extrém sport kiegészítéssel.

A külföldi repülőhelyeken kötelező a mentőernyő, így az útjainkon ezt mi is kötelezővé tettük.

 

Utazásainkat a Hungaroraft Utazási Iroda(Reg. száma: U-001016) segítségével szervezzük.

 

 

Túrán résztvevő pilóták listája

Tasi Gábor ( vezető pilóta )

Krizsán Feri, Vörös Sándor , Major Robi , Szabo Gábor,

 

 

 

 

 

Online jelentkezés