Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

A Mangart

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Min. fő   Siklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - Airborne   Max. fő
 
Túra időpontja: 2017.07.14. - 2017.07.16.
gyalog

 

A olasz-szlovén határon fekvő Mangart a maga 2679 méterével a Triglav és a Škrlatica után a Júliai-Alpok harmadik legmagasabb csúcsa. A sziklás hegy csúcsára ferrata és túra útvonalon is fel lehet jutni, ahonnan minden irányban el lehet startolni.  

 

Túra menete

Pénteken kora délután indulunk a Tarvisio melletti szállásunkra. Az időjárás függvényében szombat vagy vasárnap hajnalban betámadjuk a csúcsot. Az északi oldalról a Fusine tótól indulnánk hajnali 3 órakor. Közel 5 km megtételét követően becsatlakozunk egy könnyű 300 méteres C besorolású via ferratába. Reggel 7-8 óra között érünk fel a csúcsra. Miután kigyönyörködtük magunkat a tájban, elstartolunk az első befúvásokkal. A repülés hossza kb. 15-20 perc. A nap hátralévő részében a pihenésen lesz a hangsúly, így ha másnap is jó az idő, akkor eljuthatunk egy újabb hegyre vagy akár felmehetünk a Triglávra.
 

Az időjárás természetesen minden esetben befolyásolja a tervezett túrát, így akár az utolsó pillanatban is módosíthatjuk a programot. Erős szél esetén felmennénk a Triglavra, vagy az is előfordulhat, hogy Észak-Ausztriában fogunk felmászni egy hegyre.

 

Kinek ajánljuk?

       

A túrára a biztonság és a összhang érdekében, azok jelentkezését várjuk, akik mind fizikailag mind repülési tudásban elérték a megfelelő szintet, és korábbi túránkon már megismertük egymást.

Ha szeretnél csatlakozni a társasághoz, akkor először látogass el a Hike & Fly tanfolyamunkhoz, majd keress bennünket személyesen is!

 

Szükséges felszerelés

-repüléshez: Hike & Fly ernyő, beülő, mentőernyő

-technikai eszközök: túrabot, hegymászó beülő, sisak, via ferrata szett pihenő hevederrel

-ruházat: felülre 3-4 réteg, alulra 1-2 réteg, kesztyű, sapka

-ultrakönnyű hátizsák, amelybe minden belefér

Költségek

Jelenleg egy körülbelüli árat tudunk meghatározni, amely a résztvevők létszámától függően változhat.

Szállás 30-40 € / fő / nap

Az útiköltség a létszám függvényében változik. 4 fő esetén 50 €+-10 €

Szervezési díj: 10 €/ fő / nap 

Egyéb költségek: 10-30 € / fő / nap (étkezés, biztosítás stb.)

 

A túrára korlátozottan tudunk bérbe adni Hike & Fly felszerelést. A részletekről érdeklődj személyesen!

 

Airborne

Utazási feltételek

Ez egy önszervésű túra, mégis függünk egymástól  A részvételi szándékodat akkor vesszük komolyan, ha  rendezed a közös költséget, amely kb. 80 €. Így ha az utolsó pillanatban meggondolod magad, akkor sem hiúsul meg a túra.

Online jelentkezés