Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

AirDesign EAZY Superlight siklóernyő

Az EAZY könnyített változata Hike&Fly repülésekhez.
AirDesign EAZY Superlight siklóernyő
Siklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - Airborne

EAZY Superlightban - A maximális biztonságot ötvözték az extrém könnyű startolási magatartással. Megbízható társ a Hike&Fly kalandok során.

Ez az ernyő kitűnő választás, ha vissza szeretnénk térni a siklóernyőzés alapjaihoz: a kezdetekben ugyanis a pilóták a hegyi túrázások és mászások után az egyszerűbb lejövetel érdekében választották a lesiklást. A fejlett technológiáknak és az ultrakönnyű anyagoknak köszönhetően ismét felfedezhetjük ennek a sportnak az eredeti koncepcióját.

Ajánlott atléták számára, akik gyorsan szeretnének feljutni a hegyre, de visszafelé már nem gyalogolnának, hobbi pilótáknak, akik jó kondícióban szeretnének maradni, vagy azok számára, akik a természet közelségét szeretnék élvezni egyedül, esetleg távrepülő pilóták, akik bivakolnak a repülések között.

Az AirDesign Superlight ernyők repülési karakterisztikája ugyanolyan, mint a hagyományos ernyőké, csupán a súlyuk és a csomagolási méretük csökkent.

 

A Superlight ernyők praktikusak:

 

 • ha hosszú túraútra mész, és sok helyre van szükséged a felszerelések számára
 • repülős vagy vonatutak során, ahol a súly és a méret számítanak
 • általánosságban nézve, ha a pilóta, nem szeretne sok felszerelést magával vinni

 

További előnyök:

 • Az összes Superlight ernyőt AirPack Light csomagolással szállítják, így az ernyő a nagyon kicsire csomagolható. Egy Superlight ernyő csomagolási mérete 30%-kal kisebb, mint a hagyományos ernyőké.
 • Az AirDesign Superlight szárnyakat borítás nélküli zsinórokkal szerelték fel, de opcionálisan borítással is kérhetők.
 • Az ernők súlya 20-30%-kal könnyebb (ernyő típustól függően). Amennyiben könnyített súlyú hátizsákkal használod, beülővel, és mentőfelszereléssel használod, a teljes súly akár a hagyományos ernyő fele is lehet.

 

Kiknek javasoljuk

Ideális ernyő Hike&Fly pilóták számára, maximális biztonságot nyújt  és közben a repülési képességeket is fejleszti.

Teljesítményének és könnyű kezelhetőségének köszönhetően tökéletes választás azok számára, akik a maximális biztonságot keresik az EN A kategóriában.

Nem számít, hogy termikben repülsz vagy csak tapasztalatszerzés céljából gyakorolsz,  az EAZY egy megbízható ernyő, amely segít a repülést maximálisan nyugodtan élvezni.

 

Ernyő leírás

Ahogy a neve is jelzi, az EAZY-vel egyszerű a startolás. Az EAZY start technológiája segít megérteni az enyő viselkedését, és  érezni az ernyőt a tanulási folyamat elején, és hibátlan startolásokat biztosít. Az Airdesign fontosnak tartja a kényelmet a repülés során: vallja, hogy az a pilóta, aki uralni tudja az ernyőt, magabiztossá válik. Az Eazy kimagasló stabilitása és turbulenciát elnyelő képessége segítenek abban hogy a repülés valóban stressszmentes legyen.

A bólogatásmentes repülések mellé párusuló stabilitást sikerült úgy ötvözni, hogy a trimsebeség és a teljesítmény egy kicsit sem sérült. A teljesítményt garantálta a PURE és VOLT ernyőjük profilja, amit az EAZY is megörökölt. Garantált az időtartam repülés és a távrepülés is könnyű egyszerű irányítással.

 

Design célok

Az Airdesign célja, hogy a repülés iránti szenvedélyét másokkal is megossza, és ehhez a legmegfelelőbb eszközöket biztosítsa. Az EAZY tervezésénél kifejezetten a kezdőkre gondoltak. Maximális biztonságának és meggyőző teljesítményének köszönhetően, hosszú távú élményt garantál, nem csupán a tanulási folyamat idején, hanem a későbbiekben segít feszegetni a határokat is.

A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak a tanuló pilóták igényeire. Számos repülő iskolával való együttműködés során sikerült felmérni a tanulók elvárásait. Így sikerül az EAZY-t valóban könnyen kezelhetővé és élvezhetővé tenni.

 

Design részletek

 

 • RAC (Riser Antitwist Connection)  Heveder elfordulásgátló

Ez egy szövet kapocs, amely összeköti az B és C hevedereket. Ez a kapocs megelőzi a hevederek megcsavarodását és egyszerűbbé teszik a hevederek és zsinórok szétválasztását.

 • Három ponton függesztett hevederek 
Az EAZY hevederei 3 fő ponton ponton kapcsolódnak: A, B és C. A fülcsukáshoz szükséges A zsinór külön csatlakozik. A hevederek kialakításánál az egyik fő szempont az volt, hogy a kezdő pilóták is egyszerűen tudják kezelni azokat.
 

További design részletek

 • magas minőségű anyagok a vezető gyártóktól a tartósság érdekében (Dominico, Edelride, Liros)
 • nyílások a kiléőélen a szennyeződések távozása érdekében
 • a szárny középpontját a be-és kilépőélen is jelzik

 

EAZY XXS

 
EAZY XXS a legkisebb EN-LTF A ernyő a legnagyobb súlytartománnyal 50 - 80 kg között.
 

A siklóernyős felszerelések súlyának csökkenésével a felszállási súlyuk is csökken. A könnyű súlyú és fiatal pilóták nem szeretnek felesleges és nehéz eszközöket magukkal vinni. Gyakorlási célokra az átlagosan 65 kg súlyúaknak ajánljuk az EAZY XXS-t. 65-80 kg súly között hike&fly célokra javasoljuk és azon pilóták számára, akik kis kupolával szeretnének repülni, miközben a siklóernyőzés összes előnyét élvezik.

Az EAZY XXS nem egy mini szárny, mégis hasonló tulajdonságokkal rendelkezik: magas fokú passzív biztonsága, jobb siklási mutatói, kiváló emelkedés termikben, egyszerű startolási és landolási viselkedés.

Az AirDesign célja hogy az ernyőket valóban azok a pilóták használják, akik számára készült. Ezért nem ajánlják már az XXS-t 65-80 kg közötti kezdő pilóták számára. A sebesség és az ernyő gyorsasága ugyanis a szárny erőteljesebb terhelésével arányosan növekszik.

"Ha az adatlapot is átnézitek, akkor láthatjátok hogy ez az ernyő nincs érthetően bekategorizálva. Ez azért fordulhat elő, mert nincs kissúlyú tesztpilóta,akinek a felszálló súlya 65 kg lenne. Ezért 75 kg-os tesztpilóta tesztelte maximum terheléssel, és ezt kötelező feltüntetni. De a cég ajánlása szerint maximum 65 kg a terhelhetősége, amennyiben nem miniwingként szeretnéd használni. Airborne Team "

 Specifikáció

 
SIZES XXS XS S M L
Terített felület (m²) 19,85 21,92 24,70 27,17 29,37
Vetített felület (m²) 16,90 18,66 21,03 23,13 25,00
Terített húrja (m) 10,03 10,54 11,18 11,73 12,20
Vetített húrja (m) 8,02 8,43 8,95 9,38 9,76
Terített oldaviszony 5,1 5,1 5,1 5,1 5,1
Vetített oldalviszony 3,8 3,8 3,8 3,8 3,8
Cellák 38 38 38 38 38
Teljes zsinórhossz 251 264 280 294 306
TOTAL LINES 214 214 214 214 214
Zsinór átmérő

0.8/0.9/1.3    

Súly (kg)

3,1

3,3

3,8

4,2

4,5
V-TRIM/V-MAX (km/h) 37/48  37/48 37/48 37/48 37/48
V-TRIM/V-MAX (km/h) miniwingként 40/50        
LTF/EN kategória A A A A A
Startsúly (kg) 50-65* 55-75 70-90 80-105 100-125
Startsúly (kg)  65-80**        
* Startsúly XXS kezdőknek 50-65 kg          
**Startsúly XXS 65-80 kg          

 

 


ÁRAK

AD Easy SL XXS
Ár: 2.190 Euro
Szállítás: 1-3 hét
AD Easy SL XS
Ár: 2.190 Euro
Szállítás: 1-3 hét
AD Easy SL S
Ár: 2.190 Euro
Szállítás: 1-3 hét
AD Easy SL M
Ár: 2.190 Euro
Szállítás: 1-3 hét
AD Easy SL L
Ár: 2.190 Euro
Szállítás: 1-3 hét
Rendelés esetén kérünk hív bennünket a 0036209346693 számon vagy írj a tasi@airborneclub.hu címre.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Swing Mito siklóernyő
 
1.960 Euro
Swing Mito siklóernyő

Ha szeretnéd megvalósítani a repülésről szőtt álmaidat, akkor a Mito az ideális választás számodra. Komplikációmentes és harmonikus startolási tulajdonsága ...

AirDesign EAZY siklóernyő
 
1.790 Euro
AirDesign EAZY siklóernyő

Nyugodt repülések már az első felszállástól. ...

Swing Miura RS


Swing Miura RS

Két kategória 1 siklóernyőben . Te választhatod meg milyen kategóriával szeretnél repülni az adott körülményekben. Alapvetően egy EN A kategóriás szárny ...